Afbeelding
Foto: Politie Zwartewaterland / Instagram

Brandweer haalt politie bij gaslek omdat afzetting genegeerd wordt: ‘Bizar’

Algemeen

GENEMUIDEN - Grote hoeveelheden gas kwamen woensdagmorgen vrij bij een gaslek aan de Tagweg. De brandweer werd opgeroepen naar dat lek, maar haalde ook de politie erbij.

Dat blijkt uit een bericht op Instagram, dat de brandweer woensdag plaatste. In verband met de lekkage en de benodigde reparatie werd de Tagweg voor een deel afgesloten. Dat leidde tot een routetechnische uitdaging voor sommige automobilisten, omdat ook de Westerkaai is afgesloten en een deel van Genemuiden daardoor lastig te bereiken is. Verkeer vanaf de Greente en het Tag kon vanwege de afzetting Genemuiden bijvoorbeeld alleen uit via de Achterweg of de pont. 

Niet iedereen gaf dan ook gehoor aan de afzetting. “We hebben de politie erbij moeten halen voor afzetting”, schrijft de brandweer op Instagram. “Want ondanks dat wij alles al afgezet hadden, vonden mensen het nog nodig om door onze afzetting heen te rijden! Bizar! Wij zetten het niet voor de lol af.”

Het gaslek ontstond doordat een hogedrukleiding tijdens graafwerkzaamheden werd geraakt. Daardoor spoten grote hoeveelheden gas over de weg heen.

Enrico Kolk