Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Versierde straten luiden feestelijkheden voor Koningsdag in

Algemeen

ZWARTSLUIS - De straten kleuren weer oranje: Koningsdag is in aantocht. In de aanloop naar en op komende zaterdag zijn er in de drie kernen van Zwartewaterland weer diverse feestelijkheden.

Met verschillende activiteiten is al voor het weekend afgetrapt: zo was er vrijdag een vrijdagmiddagborrel in de feesttent in Zwartsluis en was er zaterdagavond een feestavond in de tent op het Havenplein in Genemuiden. Vandaag (woensdag) zijn daar diverse kinderactiviteiten en donderdag wordt er een spelletjesavond gehouden.
In de tent aan de Berkenlaan in Zwartsluis is er donderdagavond een pubquiz en op datzelfde terrein is er vrijdag een springkussenfestival. ‘s Avonds is er dan een Koningsbal met Stef Ekkel en de coverband Broadway. Zaterdagochtend (Koningsdag) is er het blikfietsen en een optocht met versierde fietsen voor de jeugd.

In Hasselt wordt Koningsdag gevierd met een muzikale optocht met versierde fietsen, een aubade, de Koningsloop, springkussens, een kleedjesmarkt en ook is het mogelijk om de toren van de Grote kerk te beklimmen.
In Genemuiden is er zaterdag weer de traditionele brommernacht en twee keer trekt de optocht met versierde wagens door de straten van de tapijtstad.

In verschillende van die straten is de Koningsdagsfeer al goed te herkennen met veel versieringen. 

Enrico Kolk