Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Buren van de Vossestaart nemen hun nieuwe bankjes officieel in gebruik

Algemeen

GENEMUIDEN - De nieuwe bankjes in de Vossestaart zijn afgelopen woensdag officieel in gebruik genomen. Oud-wethouder Arie Speksnijder mocht onder toezicht van een aantal buurtbewoners het lint doorknippen bij het bankje voor het appartement Zwartewaterzicht, Geke Altena deed dit bij het bankje tussen de Greentehorst en de Vijverhoek.

De buren in de Vossestaart in Genemuiden organiseren al een aantal jaar in september Burendag, een initiatief van het Oranjefonds. “Het is een heel gezellige dag waarin de verbinding met elkaar een centrale rol speelt”, schrijft de buurt in een persbericht. Vorig jaar kon de buurt, met bijdragen van het Oranjefonds en de welwillende hulp van een paar jonge enthousiaste leerlingen van OVG (Opleidingsvereniging Genemuiden), twee hardhouten bankjes aanschaffen.

Die samenwerking met OVG beviel goed. “Die kun je online kopen, maar je kunt er ook meer betekenis aan geven”, legde Marry Oostijen eerder al uit in deze krant. “En op deze manier kunnen we senioren en junioren met elkaar verbinden.” 

Nu zijn de bankjes officieel in gebruik. “Wij danken iedereen die er aan meegewerkt heeft dat dit mogelijk is gemaakt en hopen op goed ‘bankjesweer’ waar veel plezierige ontmoetingen zullen plaatsvinden.”

De bankjes konden al voor de ingebruikname op enthousiasme rekenen. “Het is wel leuk dat deze bankjes niet speciaal voor iemand zijn, maar voor de hele buurt”, aldus Wicher Eenkhoorn bij de bouw ervan.

Enrico Kolk