Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Meivakantie bij de boer’-dag bij de familie Boxem

Algemeen

GENEMUIDEN - Een kijkje op de boerderij, heerlijk knuffelen met kalfjes of een rondleiding door de boer. Het kan allemaal tijdens de ‘meivakantie bij de boer’-dag op donderdag 2 mei. Deze dag zetten Johan en Jannie Boxem de deuren van hun bedrijf net buiten Genemuiden open voor iedereen.

Er is van alles te doen, te proeven en te beleven op de boerderij. Op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs zien waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal bij komt kijken voordat een pak melk in de supermarkt staat. Bezoekers kunnen ook kennismaken met het eigen product: Biesvelder Grillkaas, yoghurt en karnemelk. “Je kunt een kijkje nemen in de stal en zien hoe de koeien worden gemolken met een melkrobot. Verder kun je meedoen aan de speurtocht of even lekker je energie kwijt op de springkussens of klimbaan, die bij eventueel minder weer lekker onder dak staat. Tussen de middag worden er pannenkoekengebakken met melk van eigen koeien, dit zijn de lekkerste. Ook kun je je laten schminken. Daarnaast zijn er verschillende terrasjes waar je kunt genieten van koffie, thee of fris met iets lekkers. Natuurlijk kun je ook kennis maken met de heerlijke zuivelproducten van dit bedrijf”, aldus mede-organisator IJsseldelta Boert Bewust.

Er is ook een kleurwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn kleurplaten verkrijgbaar tijdens de ‘meivakantie bij de boer’-dag, maar ook via de site van www.ijsseldeltaboertbewust.nl. Lever de kleurplaat in voor 4 mei.
De ‘meivakantie bij de boer’-dag is op donderdag 2 mei bij de familie Boxum, Sanssenhekkenweg 4. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Het bedrijf, gelegen in de polder achter Genemuiden heeft 110 koeien met bijbehorend jongvee. De koeien worden gemolken door 2 melkrobots. Een deel van hun melk gebruikt Jannie om haar Biesvelder Grillkaas en sinds kort ook yoghurt, karnemelk en boter te maken.
De dag wordt mede georganiseerd door IJsseldelta Boert Bewust, waar de familie Boxum ook lid van is.

Enrico Kolk