Afbeelding
Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Voor het goede doel van Parijs naar Rotterdam

Sport

(door Corné Schaart)

ZWARTEWATERLAND - Team Zwartewaterland wil nog Ă©Ă©n keer meedoen aan de Roparun. De estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam die voor de 33e keer wordt gehouden is bedoeld om geld in te zamelen om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. Al jarenlang doet daaraan een team met deelnemers uit ondertussen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis mee.

De voorbereidingen op de non stop estafette loop van vijfhonderd kilometer zijn inmiddels in volle gang. De loop start op 18 mei in Parijs. Pinkstermaandag 20 mei hopen de Zwartewaterlanders in Rotterdam op de Coolsingel de finish te bereiken. 

Het Roparunteam Zwartewaterland bestaat uit zo’n 25 personen. Ze zijn afkomstig uit Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. Naast estafettelopers, die begeleid worden door fietsers, bestaat het team uit chauffeurs, fysiotherapeuten, logistiek medewerkers,  koks en andere vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier vrijwillig hun steentje bijdragen.  

Uit de stalling

De sporters en hun  begeleiders moeten goede kleding krijgen. De hesjes met verlichting worden weer van zolder gehaald. De route is voorverkend en de plaatsen waar het kamp wordt opgeslagen zijn inmiddels ook bekend. De oplegger met slaapplaatsen is uit de stalling gehaald en wordt geschikt gemaakt om opnieuw te worden ingezet.  

Via het internet zijn inmiddels de qr-codes aangemaakt waardoor sponsoren op de donatiepagina van team Zwartewaterland terecht komen en ook de plaatselijke middenstand wordt weer benaderd. Sluziger banketbakkerij Ekkelenkamp hoefde niet lang na te denken en doet mee.  Ze maken een koekverkoop actie mogelijk. 

Genemuider Rijwielhandel van Dalfsen zorgt dat er fietsen in orde worden gemaakt. In de Hasselter sporthal staat een collectebus klaar en in de drie kernen is men bezig om bij supermarkten kassabonnen te mogen verzamelen. Ook de traditionele autowasdag zal niet ontbreken. Nieuw op het programma is een zaalvoetbaltoernooi in de Anna van de Breggen Sporthal in Hasselt op vrijdag 19 april. Aan dat evenement kunnen maximaal twaalf teams aan meedoen.   

Willeke van Dalfsen, Gerliesse Visserman en Klaas van Dijk, zijn Genemuidenaren die meedoen. Van Dijk begeleidt de lopers vanaf de fiets. “Ik sta graag in dienst van. Daarom doe ik nu voor de derde keer mee. Ik vind het mooi dat er vanuit alle kernen van Zwartewaterland mensen meedoen. Dat fietsen lijkt overigens misschien makkelijk. Maar twee dagen lang zes uur op en af fietsen, in weer in wind in licht en in donker, is best nog wel een dingetje. Daar moet je echt voor trainen. Je moet je kop er bij houden. Je bent de beveiliger voor de hardloper. Een verantwoordelijke taak.  Maar ja, alles voor het goede doel.” 

Donatie

Het team Zwartewaterland is op Facebook en Instagram te vinden. Hierop is ook te zien hoe mensen een donatie kunnen doen.