Danny Moorman terug bij DESZ. Hij scoort meteen.
Danny Moorman terug bij DESZ. Hij scoort meteen. Foto: Henk Kuik

DESZ en Olympia´28 houden degradatiespook op afstand

Sport

ZWARTEWATERLAND - DESZ en Olympia’28 deden zaterdag goede zaken. Met respectievelijk een gelijkspel en een ruime overwinning houden ze het degradatiespook op afstand.

Bij DESZ keerde Danny Moorman terug na de onrust binnen de vereniging. Hij zou tegen De Weide aanvankelijk op de reservebank plaatsnemen, maar omdat Nijmeijer in de warming up geblesseerd raakte, stond hij gewoon weer in de spits. En net zo gewoon maakte hij voor rust de 1-0. De Weide kwam later weer op gelijke hoogte. Beide teams lopen daardoor wat eind op de risicoplaatsen. De andere concurrent Elim verloor. Die ploeg komt volgende week naar Zwartsluis.

Olympia’28 won ruim van het hoog geplaatste Steenwijk. Daardoor staan de Hasselters nu zevende, maar nog steeds op slechts drie punten van de gevarenzone. Snijder scoorde binnen dertig seconden de 1-0. Steenwijk kwam binnen het kwartier terug op 1-1, maar via Van de Belt, Snijder en Reuvekamp werd de ruststand op 4-1 bepaald. Olympia’28 kwam slecht uit de kleedkamer, waardoor het snel 4-3 werd. Via Willems en invaller Leusink kwam de ploeg toch in veilige haven: 6-3.