Een boom waaide op de Zomerdijk in Zwartsluis
Een boom waaide op de Zomerdijk in Zwartsluis Enrico Kolk

Noodweer velt bomen; vier gewonden

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het noodweer dat gisteravond tegen het eind van de avond uitbrak, wist in Zwartsluis en Genemuiden diverse bomen te vellen. In Zwartsluis kwamen bomen zelfs op rijdende auto’s terecht. Van de vier gewonde inzittenden werd er een afgevoerd naar het ziekenhuis, de andere drie werden ter plekke behandeld.

In Genemuiden kwam een boom in de Gans deels op een woning terecht. Daar leek de schade mee te vallen. Ook in de Admiraal de Ruyterstraat waaide een boom om. Op de Nijverheidsstraat viel eveneens een boom ten prooi aan de wind. Wegen in Genemuiden lagen bezaaid met takken.

Hasselt lijkt er goed vanaf gekomen te zijn. De brandweer hoefde niet in die plaats in actie te komen, maar werd wel naar Zwartsluis geroepen voor tientallen schademeldingen.

Ondermeer voor het Buitenkwartier, de Sportlaan, de Fortresselaan, de Synagogestraat, de Zwanebloem en de Arembergerstraat werd de brandweer gealarmeerd in verband met stormschade.

Opmerkelijk, omdat juist voor deze regio slechts code geel was afgegeven door het KNMI. Voor het zuiden van het land gaf datzelfde instituut aan het begin van de avond al code oranje af, terwijl daar de schade lijkt mee te vallen.

 Een boom in de Gans in Genemuiden kwam deels op een huis terecht