Afbeelding
Foto: Benny Breman/Breman.net

Zeer grote brand bij Van Dijk Containers

Algemeen Insta-Stadskoerier

GENEMUIDEN - Er is donderdagavond opnieuw brand uitgebroken bij Van Dijk Containers. Brandweerlieden uit de wijde regio zijn opgeroepen om de brand te bestrijden. “Indien last van de rook, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit”, waarschuwt de veiligheidsregio.

De brand woedt in een grote bult tapijtafval van ongeveer 25 bij 10 meter en 6 meter hoog. De brandweer probeert met man en macht te voorkomen dat de brand overslaat naar het pand. Rond 22.53 uur meldde de veiligheidsregio dat de rook fors afneemt. “De brandweer heeft de brand omsingeld en bestrijdt deze ook van bovenaf met een hoogwerker.”

De brand brak iets na 21.00 uur uit. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand. Na zo’n tien minuten werd opgeschaald naar grote brand. Later werd nog opgeschaald naar zeer grote brand. In eerste instantie werden de brandweerploegen van Genemuiden, Zwartsluis en Kampen opgeroepen, inmiddels zijn ook de ploegen uit IJsselmuiden, Oldebroek, Zwolle en Vollenhove opgeroepen voor de brand.

Later op de avond werd een GRIP 1-situatie van kracht. Dat betekent dat een Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure wordt ingesteld.

Er is ook een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) opgeroepen, de brandweer verricht metingen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Afbeelding
Afbeelding

Enrico Kolk