Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Diverse aprilactiviteiten op agenda Veldschuur

Algemeen

ROUVEEEN - De Veldschuur heeft voor de maand april verschillende activiteiten in petto. “De natuur komt tot bloei en de dieren worden actief. In de Olde Maten en omgeving is het voorjaar ook te zien. Voor jong en oud zijn er activiteiten”, aldus de Veldschuur in een persbericht over wat er aan zit te komen.

Op 10 april is er de kinderactiviteit ‘rondje met de boswachter’. “Een mooie kinderactiviteit voor de woensdagmiddag. In de Olde Maten gaat alles groeien en bloeien. De boswachter neemt je mee het veld in om hier samen naar te kijken. Vergeet je verrekijker niet.”

Vervolgens is er op 20 april een weidevogelexcursie. Na een korte uitleg gaan deelnemers onder leiding van weidevogelexpert Frits Bouwkamp de Olde Maten in om te leren over weidevogels.
De activiteiten van april worden op 25 april afgesloten met een vertoning van de documentaire ‘Vogels kun je niet melken’. Samen met de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten en de Weidevogelvereniging Staphorsterveld heeft de stichting Vrienden van de Oldematen deze unieke documentaire geregeld.

Twee iconen van het Nederlandse landschap staan centraal in deze documentaire van Barbara Makkinga: de grutto en de melkveehouder. “Een fraai, genuanceerd portret van een boerenfamilie die lastige keuzes moet maken”, kondigt de Veldschuur aan.

Opgeven voor de activiteiten of meer informatie opzoeken kan via www.veldschuur.net.

Enrico Kolk