Gedeeld kampioenschap bij Sluziger Bridgeclub

Sport

ZWARTSLUIS - De kampioensbeker bij de Sluziger Bridgeclub moet na afloop van het seizoen 2017/2018 worden gedeeld. Twee paren eindigden met hetzelfde aantal punten, een unicum in de geschiedenis van de bridgeclub. De paren Driek de Goede/Klaas Jan Westenbrink en Kees Kloosterman/Hans Henkes werden uitgeroepen tot kampioen. Eerstgenoemd koppel mocht daar bovendien de zogenaamde Slem-beker nog aan toevoegen.

Voorzitter Alien Feijth van de Sluziger Bridgeclub overhandigde de kampioensbeker, samen met een feestelijke bos bloemen, aan de winnaars. Zij mogen onderling gaat uitmaken bij wie de beker wanneer ‘op de schoorsteen mag staan’. Bijzonder is dat ook de tweede plaats in deze competitie gedeeld moet worden. Die positie werd opgeëist door de paren Geert Doosje/Jan Marsman en Rike en Dick van Driest. Op de derde plaats eindigde het koppel Sien de Goede/Sjoekie Brand.

Het competitieseizoen bestond uit vier ronden van elk zeven zittingen, waarbij in elke zitting 24 spellen werden. De prijsuitreiking vond plaats aan het eind van de laatste bridgeavond, die in het teken stond van een spectaculaire Top Integrale Bridgedrive. Aan deze drive werd deelgenomen door 26 paren. Evenals alle voorgaande wedstrijdavonden werd ook deze drive gespeeld in Hotel Zwartewater.