Danny Moorman houdt twee Zwollenaren bezig.
Danny Moorman houdt twee Zwollenaren bezig. Foto: Erik Driessen

Ruime winst voor Sportclub, DESZ verliest bij Be Quick’28

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden blijft bovenin meedraaien in de Derde Divisie. De groen-witten versloegen zaterdagmiddag in Spakenburg Eemdijk met 1-4. Daarmee klimmen ze op de ranglijst naar de derde plek.

Harkemase Boys kwam thuis namelijk niet verder dan 1-1 tegen het laag geplaatste Kampon. RKAV Volendam is na een duidelijke 0-3 bij IJsselmeervogels de nieuwe koploper. De Volendammers staan drie punten voor op Genemuiden, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld Volgende week wacht het inhaalduel bij Harkemase Boys.

Bij Genemuiden ontbraken Magan en Van Benthem, waardoor Genemuidenaren Jasper Tuinman en Martijn Eenkhoorn in de basis stonden. De laatste scoorde al na drie minuten. Via twee keer Beimers liep Sportclub uit naar een 0-3 voorsprong, waarna Rutger Etten in de slotfase ook nog de 0-4 maakte. Eemdijk deed daarna wat terug.

DESZ verloor wat ongelukkig met 1-0 bij koploper Be Quick’28, de nieuwe club van Kelvin Bonhof en Mika Esteie die in de slotfase inviel. Beide ploegen waren voor rust gelijkwaardig. Na rust had Be Quick’28 een klein veldoverwicht. De Zwollenaren kwamen op voorsprong doordat een corner pardoes in de goal van DESZ viel. Onder toeziend oog van Jaap Stam, wiens twee zonen bij Be Quick spelen, nam DESZ in de slotfase het initiatief over. Dat leverde veel druk, maar uiteindelijk geen doelpunt op. Met een schot op de vuisten van de Zwolse doelman was Krabbe nog het dichtst bij een gelijkmaker.