Doosje, Van der Heide en Agterhuis in gesprek.
Doosje, Van der Heide en Agterhuis in gesprek. Foto: Henk Kuik

Winst voor Olympia’28, DESZ speelt gelijk

ZWARTEWATERLAND - DESZ speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen SVM uit Marknesse. Daardoor wippen de Sluzigers op de ranglijst niet over de nummer zeven heen.

Arjan Krabbe bracht DESZ na een dik half uur op voorsprong door een voorzet van Makkink binnen te koppen. De polderbewoners kwamen voor rust nog weer op gelijke hoogte en na de pauze zetten ze ook de 1-2 op het scorebord. Danny Moorman maakte de gelijkmaker en scoorde in de slotfase ook nog bijna de 3-2. Bij DESZ zat dit keer keeperstrainer Rene Agterhuis op de bank, samen met Jari Doosje en Martijn van der Heide.

Bij Olympia’28 zat Jordi van den Bosch voor het eerst op de bank. Hij vervangt tot het einde van het seizoen de deze week vertrokken Edwin Duim. Dat leidde meteen tot een 1-0 overwinning op het sterke VHK. De ploeg uit Sint Jansklooster was de betere, maar had moeite met het goed georganiseerde Olympia’28. Voor rust raakte VHK desondanks twee keer de paal. Na rust scoorde Haasjes een toevalstreffer en kwam VHK nauwelijks meer tot kansen. Daardoor houdt Olympia’28 de vijfde klasse op afstand.