Goede week voor biljarters Bleistarte

ZWARTSLUIS – De biljarters van De Bleistarte hebben een goede week achter de rug. Ze wonnen vier wedstrijden.

In de Avondcompetitie C1 klasse libre klein wonnen ze met 31-29 van De Wiekslag 1. Uit bij De IJssel 21 werd het 29-32 in de Avondcompetitie B2 klasse driebanden klein. Daarnaast waren er nog twee zeges in de Dagcompetitie R3 klasse libre klein poule 3. Bij HBC 4 werd het 33-41 en thuis tegen HBC 2 werd het 45-32.

Dames Ruutvoorn kansloos voor titel

ZWARTEWATERLAND – De dames van Ruutvoorn kunnen het kampioenschap in de derde klasse op de buik schrijven. Ze verloren zaterdag kansloos met 4-0 bij koploper Dalvo 3.

Daardoor is het gat met de ploeg uit Dalfsen niet meer te overbruggen. Ruutvoorn stond dit seizoen lang aan kop. Nu staan de volleybalsters uit Genemuiden derde. Net zo hoog als de dames van Pegasus in een andere derde klasse. Pegasus won afgelopen week met 3-1 van DIOS 2.

De heren van Pegasus deden onderin de promotieklasse goede zaken. Ze wonnen thuis met 4-0 van Ouvol. Daardoor pakken ze belangrijke punten in de strijd onderaan de ranglijst.

Nieuwe trainer voor vrouwen Sportclub

GENEMUIDEN – De vrouwen van Sportclub Genemuiden hebben vanaf de zomer een nieuwe trainer. Rob Kramer staat dan voor de groep.

Kramer komt over vanuit VV Heerenveense Boys Vrouwen 1, uitkomend in de 1e Klasse. “Met Rob haalt Sportclub een gedreven en enthousiaste trainer in huis. Met zijn jarenlange ervaring in het vrouwenvoetbal wil Sportclub Genemuiden het vrouwenniveau naar een hoger niveau tillen”, denkt de club.

"Ik heb meerdere keren tegen SC Genemuiden gespeeld en vooral de gretigheid en de bereidheid om de strijd aan te gaan trekt mij aan. De vrouwen stralen uit dat ze willen leren en beter willen worden. Het volgende seizoen zal ik vol passie, met positiviteit en met plezier er alles aan doen om de vrouwen individueel en als team beter te maken”, zegt de nieuwe trainer zelf.

Mika Esteie blijft bij Be Quick'28

ZWARTSLUIS - Mika Esteie uit Zwartsluis speelt ook komend seizoen bij Be Quick'28. Dat maakte de Zwolse club vorige week bekend.

Esteie is bezig aan zijn eerste seizoen in Zwolle. Hij haakte in januari aan en moet het sindsdien met invalbeurten doen. Zaterdag verloor de ploeg thuis van ASC uit Dalfsen. Bij Be Quick ontmoet hij komend seizoen Brian Snijder die overkomt van Olympia'28. Trainer is voormalig DESZ-coach Kelvin Bonhof.

Be Quick'28 verloor afgelopen zaterdag overigens, waardoor het SC Rouveen van Gerhald Visscher terug in de race om de titel is. Tom Kisjes won met d'Olde Veste met 3-1 van KHC en is weer koploper in de 1e klasse. Kisjes scoorde de 2-0.