Het nieuwe duo Mette en Stella.
Het nieuwe duo Mette en Stella. Foto: Corne Schaart

Alle teams van EGSV plaatsen zich in eigen huis

(door Corné Schaart)

GENEMUIDEN - Het is zaterdag een gezellige drukte in sporthal de Overtoom in Genemuiden. Bij binnenkomst wordt Jannet Doldersum, een betrokken moeder van de Genemuider Gymvereniging EGSV, aangewezen om de verslaggever van De Stadskoerier mee te nemen in dat wat er gaande is. 

Ze vertelt dat er een plaatsingswedstrijd wordt gehouden. De laatste mogelijkheid om je te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen voor acrogymmers. In de E en D lijn. Ook de eigen leden die net met acrogym zijn begonnen mogen voor familie hun kunsten laten zien.

De tribunes zijn dan ook goed gevuld. “Alvast een beetje aan de wedstrijd spanning wennen”, vertelt Doldersum. De deelnemers variëren in leeftijd van 7 tot en met 18 jaar en komen van diverse plaatsen uit de regio. De wedstrijd is de laatste uit een serie van elf mogelijkheden om je uiteindelijk te plaatsen. “Het is leuk en gezellig om deze wedstrijd te organiseren als club. Eigenlijk organiseren we elk jaar wel een plaatsingswedstrijd”, voegt Doldersum trots toe.

Trainster en acrogym coördinator van de club is Aline Roetman. Zij is aanwezig namens de KNGU om te zorgen dat de wedstrijd goed verloopt. “Om je te plaatsen moet je een minimum aantal punten halen. Alle elf wedstrijdteams van Genemuiden zijn nog in de race voor plaatsing”, legt Roetman uit. “Dat zou mooi zijn want onze club bestaat 95 jaar. Een grote uitvoering vindt plaats op vrijdag 29 juni 2024.”

De 8-jarige Mette Resokario en 14-jarige Stelle de Wilde zijn een nieuw duo. Ze openen de wedstrijd In de categorie E junior. De choreografie is van Melanie Tahar. Met een glimlach van oor tot oor doen ze hun oefening. Na de oefening vertellen ze allebei aan dat het heel goed ging. Mette Resokario die net 1 jaar lid is en Stelle de Wilde die al 6 jaar lid is gaan er van uit dat ze door gaan naar de Overijsselse Kampioenschappen. Eerdere plaatsingswedstrijden leverden goud en zilver op.

Hun gevoel klopt. Ze worden weer eerste en plaatsen zich voor het ONK. Nog meer goed nieuws voor de club. Alle deelnemende teams van EGSV plaatsen zich. Een mooi compliment voor de club.