Toeristenseizoen van start

GENEMUIDEN - Het toeristisch seizoen in 't Olde Staduus breekt weer aan. Daarom opent het Toeristisch Informatiepunt de deuren voor het nieuwe seizoen. De havenmeesters hebben een start gemaakt met het schoonmaken en afspuiten van de steigers in de Haven. De bootpassanten zijn welkom. Ze komen binnen en bezoeken 't Olde Staduus voor het betalen van het havengeld voor een ligplaats in de binnenhaven,

"De petroleumkelder kan bezocht worden. U ziet hier presentaties van de plaatselijke musea. Ook is het mogelijk een viertal filmpjes te bekijken met de historie van Genemuiden: Van biezen tot tapijt; Demping Veergat en Drecht; Stadsbrand 1868 en de Kerkbuurt", aldus 't Olde Staduus in een pers bericht.

Deze keer is de opening van het seizoen tijdens de wekelijkse markt op dinsdagmiddag. Op het bordes voor Staduus wordt een kraampje ingericht met verschillende folders uit Genemuiden. TIP biedt diverse folders aan met de bezienswaardigheden in Genemuiden aan. Aangeboden wordt onder andere een route waarmee mensen samen met kinderen kunnen 'speuren naar de sporen van het Genemuider verleden'. 

Tijdens de openingstijden van TIP kunnen de folders dagelijks gehaald worden. Ook worden door de dagbesteding van het Boerendiekhuus koeken te koop aangeboden en misschien nog meer zelfgemaakte dingen. "Meteen mooi de gelegenheid om in de hal op de eerste verdieping van ’t Staduus de expositie van een zevental Gaellemuniger schilders te bekijken."

Ook zijn mensen hier welkom voor een kop koffie of thee. "Hebt u belangstelling of kent u iemand die misschien belangstelling heeft om mee te doen met het Toeristisch Informatie Punt of wilt u meer informatie hebben: kom gerust langs in 't Olde Staduus."