Afbeelding
Foto: Eigen foto

Tapijtmuseum wordt 'Carpet and Flooring Experience'

Het tapijtmuseum gaat op de schop. Na meer dan 36 jaar wil het bestuur een nieuw concept presenteren aan haar bezoekers. De afgelopen periode is er door vrijwilligers en een extern museum-adviesbureau nagedacht over de invulling van het museum.


Die kwamen tot de volgende conclusie: “De bezoekers moeten écht iets meemaken. Daarom is er voor gekozen om ze even een paar uurtjes te laten voelen hoe het er aan toe gaat in de tapijtindustrie dankzij de ‘Carpet and Flooring Experience Genemuiden.’ Om die reden verhuizen we ook van het centrum naar een loods op het industrieterrein.”


Voor de ultieme beleving, worden de deelnemers van de experience opgevangen door een team van Poolse arbeidsmigranten, Urkers en Gaellemunigers. En dat is nog maar het begin van deze bijzondere reis. Zo komt elke bezoeker terecht in een grote loods waar de heftrucks met rollen tapijt van vier meter breed je om de oren scheuren.
Oh oh, paniek! Er is een draad geknapt. Weet jij binnen dertig seconden de draad door een smal buisje te proppen terwijl er een ploegbaas op je vingers kijkt? Spannend! Dompel je onder in de belevingswereld van een doorsnee medewerker in de tapijtindustrie.


Gaat de zoomer? Dan is het tijd voor een kopje Cup-a-soup in de kantine. De twee uur durende rondleiding langs de machines wordt standaard afgesloten met een half uurtje overwerken. Trek snel je Strövels aan en boek deze trip door de geschiedenis van tapijtstad Genemuiden nú!