Zwartewaterlander gearresteerd in Hasselt na schietincident
Zwartewaterlander gearresteerd in Hasselt na schietincident brugmedia.nl

Zwartewaterlander gearresteerd in Hasselt na schietincident

112

HASSELT/GENEMUIDEN - De politie heeft vanmorgen op het water bij de Zwolsedijk in Hasselt een 53-jarige man uit Zwartewaterland aangehouden. Dat laat de politie weten op haar website. Hij wordt verdacht van poging doodslag. "Bij de aanhouding gedroeg de man zich zodanig, dat voor afdreiging van gevaar de politie enkele waarschuwingsschoten heeft gelost."

Vannacht rond 1.30 uur werd op een woning in Genemuiden geschoten, waarbij duidelijk was dat meerdere personen in de woning aanwezig waren. "De aanleiding was vermoedelijk een conflict", aldus de politie. Na de melding van het schietincident zijn politiemensen een onderzoek gestart naar de schutter. Dat leidde naar een boot op het water bij de Zwolsedijk in Hasselt.

Toen de agenten de man wilden aanhouden, hield hij zich niet aan de aanwijzingen van de politiemensen, meldt de politie. "Hij gedroeg zich zodanig dat een dreigende situatie voor de agenten ontstond. Daarop zijn de waarschuwingsschoten gelost om die dreiging te stoppen. Na de aanhouding is de verdachte aan land gebracht, naar het politiebureau. Vanmiddag is nog gezocht naar het vuurwapen in enkele boten. Het onderzoek loopt nog verder vandaag."