Stichting 'Zwartewaterland Helpt' zet zich in voor Stichting Hartekind

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Stichting 'Zwartewaterland Helpt' gaat op 21, 22 en 23 december weer 65 uur radio maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die ziek zijn. Dit jaar draaien de radiomakers muziek voor Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Jaarlijks worden er in Nederland 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking. Dit komt neer op 4 kinderen per dag. Ongeveer tweederde van deze kinderen moet vlak na hun geboorte een openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te overleven. Per jaar overlijden er 150 kinderen aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking.

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

'Zwartewaterland Helpt' wil ze daarbij helpen. "Om deze doelstellingen te bereiken hebben wij jullie hulp hard nodig", aldus de organisatie. "Dus heb je een goed idee om geld in te zamelen voor deze kinderen of wil je tijdens de radiomarathon helpen als vrijwilliger? Meld je dan nu aan via info@zwartewaterlandhelpt.nl."
Kijk voor meer info en het laatste nieuws op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volgens het via Facebook, Twitter en Instagram.