De Stadskoerier vraagt lezer om mening
De Stadskoerier vraagt lezer om mening brugmedia.nl

De Stadskoerier vraagt lezer om mening

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De directie van de Stadskoerier gaat in een enquête de lezer vragen om zijn mening. Met deze vragenlijst hoopt uitgever BrugMedia duidelijkheid te krijgen over de gewenste ontwikkeling van de krant. Bij de keus voor een betaalde variant kan de nieuwsfunctie overeind blijven en verder worden versterkt.

Het wekelijks schrijven, drukken en verspreiden van de Stadskoerier wordt betaald uit advertentie-inkomsten. Dit verdienmodel staat onder druk en dat is door de coronacrisis alleen maar duidelijker geworden. Tijd om de lezer van de krant en/of de website om zijn mening te vragen. Mocht de lezer meegaan in de wens van de uitgever, dan gaat er betaald worden voor een belangrijk deel van het nieuws.

De afgelopen jaren zijn er in Nederland veel huis-aan-huisbladen verdwenen. De verwachting is dat er nog veel meer kranten gaan verdwijnen. “Een lokale krant vervult een belangrijke functie in een gemeente, dat geldt ook voor de Stadskoerier”, aldus uitgever Bauke Hoekstra. “Minister Slob van Media onderschrijft dit belang en deed daarom ook een beroep op de diverse gemeentebesturen om de continuïteit van de lokale krant mee te ondersteunen.”

“De Stadskoerier blijft wel bestaan”, aldus mede-uitgever Johan van der Kolk. “Maar wij vragen aan de lezer hoeveel nieuws hij wil ontvangen en in welke vorm. Gegeven de sociale samenhang in de gemeente Zwartewaterland denken en verwachten wij dat deze behoefte groot is. Wij hopen dan ook op een positieve en grote, representatieve respons op onze enquête.”

Vlak na WOII waren er meer dan 200 betaalde nieuwsbladen in Nederland. De opkomst van de huis-aan-huisbladen bracht met zich mee dat veel betaalde nieuwsbladen werden omgezet in huis-aan-huisbladen. Met de opkomst van de nieuwe media in de afgelopen jaren komen veel huis-aan-huisbladen in de problemen. De coronacrisis heeft dit probleem schrijnender gemaakt. De uitgever heeft vertrouwen in de toekomst van de lokale krant, waarbij een mix van dagelijks online en wekelijks een krant wellicht een gezonde toekomst heeft en een goede invulling kan zijn van de behoefte aan betrouwbaar lokaal nieuws uit alle hoeken van de samenleving.

De enquête kan digitaal via deze link ingevuld worden.