Afbeelding

Total Zieleman wordt Argos Zieleman Hasselt

Partnerbijdrages

Het Total-tankstation van Zieleman aan Buiten de Venepoort in Hasselt stapt 4 juli over naar een onbemand Argos-tankstation. Vanwege de ombouw en onderhoud is het tankstation van 30 juni tot en met 3 juli gesloten. Zieleman gaat deel uitmaken van het landelijk netwerk van Argos. Deze bestaat uit circa 150 tankstations.

Zieleman begon aan de Hoogstraat met een Shell-pomp. In 1967 is deze verhuisd naar de huidige locatie en daarbij is toen de shop geopend. In de beginjaren een kleine shop, waarna deze een aantal keer verbouwd is. In 2010 verruilde Zieleman Shell voor Total. En nu tien jaar later gaat het dus Argos worden.

De shop gaat definitief dicht en daarmee komt een einde aan een lange geschiedenis van het bemande tankstation. “Het is erg jammer, maar een noodzakelijke keuze”, legt Zieleman uit. “LPG en mengsmering past niet in dit concept en daarom kunnen straks alleen nog twee soorten benzine en diesel getankt worden.”

“Met de overstap is tankend Hasselt en omgeving straks voordeliger uit. Door het onbemande concept wordt het voor de consument zeer aantrekkelijk om bij ons te komen tanken”, aldus Zieleman. Vanaf 4 juli kunnen klanten enkel nog via een automaat betalen. Dat kan met de pinpas, de Argos-tankpas en nagenoeg alle andere tankpassen, zoals die van Total, Esso, BP, MultiTankcard, Travelcard et cetera.

Eind juli heeft het tankstation de complete metamorfose ondergaan en ziet voorbijrijdend of tankend Hasselt het Argos-logo en opnieuw de naam Zieleman op de gevel van het gebouw prijken.