Afbeelding

Vijf personen positief getest sinds dinsdag

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Het aantal positieve testuitslagen op het coronavirus in Zwartewaterland neemt toe. Sinds dinsdag hebben vijf mensen een positieve testuitslag gekregen. Uit data van het RIVM blijkt dat niemand is opgenomen in het ziekenhuis.

In totaal zijn er in Zwartewaterland zes positieve testuitslagen afgegeven in een week tijd. Het totaalaantal positieve testuitslagen sinds het uitbreken van de coronacrisis staat in de gemeente nu op 156.

In het begin van de crisis werd echter niet iedereen met klachten getest. Daardoor kan het werkelijke aantal personen dat het coronavirus gehad heeft hoger liggen. Het kabinet heeft morgen een overleg over het toegenomen aantal coronabesmettingen. Dat wordt gevolgd door een persconferentie waarin mogelijk nieuwe maatregelen worden afgekondigd.

Bij eenzesde tot eenderde van de mensen die positief worden getest op het coronavirus, is deze uitslag mogelijk onterecht, meldde NRC eerder deze week. Daardoor is het lastig om aan te geven hoeveel mensen daadwerkelijk besmet zijn met het coronavirus.