IJsselheem draagt huishoudelijke hulp over aan zorgverlener PGVZ

Algemeen

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND – IJsselheem biedt per 1 november geen huishoudelijke hulp meer aan in Zwartewaterland. De cliënten worden overgedragen aan PGVZ.

“IJsselheem richt zich meer en meer op het verlenen van meer hoog-complexe zorg”, schrijft het zorgconcern in een brief aan de gemeente. “Huishoudelijke zorg past daar niet meer in.” Ook de kosten van de huishoudelijke hulp droegen bij aan dit besluit. Volgens IJsselheem is dat niet meer kostendekkend. “Het is slechts een kleine tak binnen IJsselheem.”

De beide organisaties hebben een warme relatie met elkaar, meldt IJsselheem. Cliënten kunnen overigens wel kiezen of zij overgedragen willen worden aan PGVZ. “Dit betekent dat de cliënt kan aangeven niet in te stemmen met de overdracht naar PGVZ maar uit één van de andere acht aanbieders te willen kiezen. Cliënten hebben van lJsselheem een informatiebrief gehad over deze wijziging, bij de brief zit een antwoordstrook waarop ze hun keuze kunnen aangeven”, schrijft het college aan de gemeenteraad.

Wel houdt het college de vinger aan de pols. “We zullen monitoren hoe een en ander verloopt.” De overdracht heeft voor de gemeente geen financiële gevolgen, omdat alle aanbieders hetzelfde tarief betaald krijgen.

Wat de overgang betekent voor het personeel, is niet bekend. De woordvoerder van IJsselheem was niet bereikbaar voor een reactie.