De Genemuider Dorcaswinkel
De Genemuider Dorcaswinkel Foto: Aangeleverd

‘Klandizie van heinde en verre’ even niet naar Dorcaswinkel

Algemeen

GENEMUIDEN - De Dorcaswinkel in Genemuiden gaat voorlopig op zaterdag dicht. “De zaterdag trekt altijd veel klandizie van heinde en verre en dat is iets wat we door deze maatregel willen indammen”, zegt het bestuur.

Volgens het bestuur zijn de ‘helaas nog steeds oplopende coronacijfers’ de reden voor het besluit. Van dinsdag tot en met vrijdag is de winkel wel gewoon geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De inbreng van goederen is mogelijk tot 15.30 uur.

“De coronaregels worden goed opgevolgd en we laten een beperkt aantal personen toe. Op deze manier hopen we veilig open te kunnen blijven”, merkt het bestuur op. Genemuiden is daarin een uitzondering: inmiddels zijn er al 26 Dorcaswinkels noodgedwongen gesloten. “Wij hopen dat dit ons bespaard blijft.”

Het bestuur merkt dat er deze dagen weer ontzettend veel opgeruimd wordt in de huizen en kledingkasten. “We willen u verzoeken om hierbij kritisch te blijven kijken naar wat u bij de Dorcaswinkel inlevert, om te voorkomen dat wij onnodig veel afvalkosten krijgen. Dit kunnen wij ons niet permitteren.”