Afbeelding
Stockfoto

Rijvereniging Hasselt zonder voorzitter

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Rijvereniging Hasselt moet het voorlopig doen zonder voorzitter. Simone Kampstra, die ook de functie van wedstrijdsecretaris vervulde, is onlangs met onmiddellijke ingang opgestapt.

Onlangs barstte de bom bij Rijvereniging Hasselt. Voorzitter Kampstra kwam recht tegenover een aantal leden te staan. Volgens Kampstra zouden deze leden regels herhaaldelijk overtreden. De voorzitter wilde ze deur wijzen, maar daar gingen de andere bestuursleden niet in mee. Kampstra besloot vervolgens om op te stappen. Secretaris Antoinet van de Velde betreurt het vertrek van de voorzitter, maar heeft wel begrip voor haar beslissing. “Maar we konden niet anders. We hebben ons aan de regels gehouden. We zijn Simone enorm dankbaar voor haar enthousiaste en gedreven inzet voor Rijvereniging Hasselt.”

Het vertrek van de voorzitter zadelde Rijvereniging Hasselt direct met een probleem op. Kampstra was de enige official van de vereniging. Zonder haar kon Rijvereniging Hasselt geen wedstrijden organiseren. Daarom werd een ponywedstrijd geschrapt.

Naast Kampstra is ook bestuurslid Mirte Tabak opgestapt. Daardoor zijn er nog maar twee bestuursleden over: secretaris Antoinet van de Velde en algemeen bestuurslid Naomi van der Vegt gaan vol nieuwe moed verder. En dat heeft te maken met de leden die Kampstra wilde royeren. “Deze leden hebben veel nieuwe ideeën en zorgen voor nieuw elan. Zij willen zitting nemen in het bestuur”, aldus Van de Velde.

Zover is het nog niet. De leden zullen hiermee akkoord moeten gaan tijdens een algemene ledenvergadering. Tot die tijd zullen de twee overgebleven bestuursleden de vereniging draaiende moeten houden. Rijvereniging Hasselt is een niet al te grote paardensportverening met dertig leskinderen, zeven stalhouders en tien startkaartleden. “We gaan proberen om de vereniging voort te zetten op onze mooie locatie, zeker ook voor de kinderen”, besluit Van der Velde.

Gerard Meijeringh