Afbeelding
Foto; Bas Wilberink

Er zijn alternatieven voor de gesloten bibliotheek

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Even rondsnuffelen in de bibliotheek, dat zit er de komende twee weken niet in. Toch wil de bibliotheek een alternatief bieden voor de leden, zodat zij toch boeken kunnen lenen.

Vanaf maandag 9 november is er in de drie vestigingen van de bibliotheek in Zwartewaterland een afhaalservice voor gereserveerde materialen. Via www.bibliotheekzwartewaterland.nl kunnen leden de materialen die ze willen lenen, reserveren. “Zodra deze materialen voor u klaar staan, ontvangt u van ons bericht. U mailt vervolgens naar uw eigen Bibliotheek dat u uw gereserveerde materialen wilt ophalen. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te maken, wanneer u uw reservering op kunt halen”, aldus de bibliotheek in een persbericht. “Op deze manier kunt u veilig uw materialen ophalen en zorgen we voor spreiding.” 

Een mail sturen kan ook als er al reserveringen klaarstaan in de bibliotheek en het nog niet gelukt is om die op te halen. Daarnaast is het mogelijk om online boeken te lezen. “Als u lid bent van de Bibliotheek kunt u gratis via de online bibliotheek e-books en luisterboeken lenen. Heeft u al een account? Fijn! Dan kunt u gewoon online blijven lezen. Heeft u nog geen account? Ga dan naar www.onlinebibliotheek.nl en registreer u daar. U heeft de keuze uit duizenden luisterboeken en e-books voor uw tablet, smartphone of e-reader. Deze kunt u lezen/luisteren via de onlinebibliotheek app, op uw e-reader of via uw webbrowser.”

Materiaal dat tussen 4 en 19 november ingeleverd moet worden, krijgt automatisch drie weken verlenging. In ‘mijn bibliotheek’ op de website is de exacte inleverdatum terug te vinden. 

De bibliotheek start ook met een telefonisch spreekuur. Op elke doordeweekse dag (vanaf vrijdag 6 november) van 10.00 tot 12.00 uur is de bibliotheek bereikbaar via 0522 – 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om alle vragen te beantwoorden. Dat is niet alleen de vragen over de online bibliotheek, maar ook voor vragen over de andere dienstverlening.

Enrico Kolk