Het toekomstige bouwterrein.
Het toekomstige bouwterrein. Foto: Gerrit Slurink

Bouw Knarrenhof kan in de zomer van start; geen bezwaar ingediend

Algemeen

HASSELT – De bouw van de Knarrenhof in Hasselt kan deze zomer van start. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State, zo hoorde de vereniging Knarrenhof via de gemeente.

Voorzitter Albert Corporaal van de vereniging is daar blij mee. “De realisatie van de Knarrenhof komt weer een stap dichterbij”, stelt hij. Peter Prak van de landelijke stichting Knarrenhof zegt vooral blij te zijn voor de bewoners. “Het is een mooie plek in Hasselt. En als er dan bezwaar wordt ingediend, duurt het proces langer en worden de woningen ook weer duurder. De kans bestaat dan dat er minder echte Hasselters komen wonen.”

Nog niet alle woningen uit het plan zijn verkocht. “Er komen uiteindelijk zestien woningen”, vertelt Corporaal. Daarvan moeten er twaalf verkocht zijn, voordat de bouw gaat starten. “We zitten nog niet op die twaalf.”

Dat vormt volgens Prak echter geen obstakel. “De echte verkoop begint pas dit voorjaar”, legt hij uit. “De aanvraag voor de bouwvergunning is ingediend (maar nog niet verleend, red.), nu gaan we de stap maken naar koopcontracten.” Er staan bij de landelijke stichting nog mensen op de lijst voor gesprekken. “Dat betekent niet dat die allemaal een huis kopen, maar we hebben er nog een aantal maanden de tijd voor.”

Het is wel zo dat, wie een huis wil kopen, lid moet worden van de Vereniging Knarrenhof Zwartewaterland. Aanmelden daarvoor kan bij Corporaal via loiria2017@outlook.com. “Door lid van onze vereniging te worden, worden mensen automatisch lid van de landelijke Stichting Knarrenhof. Het spreekt vanzelf dat bewoners de formule moeten ondersteunen, zodat men bereid is mekaar wat extra steun te willen gaan bieden”, aldus Corporaal.