Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Pindaketting bijna 700 meter, nog 300 te gaan: 'Op naar de 1.000 meter'

Algemeen

ROUVEEN - De pindaketting bij de Veldschuur is al bijna 700 meter lang. Althans, dat wil zeggen: er is inmiddels 660 meter toegezegd. "Nu nog ruim 300 meter te gaan en op naar de 1.000 meter", aldus De Veldschuur.

Medewerkers hebben er een rekensommetje van gemaakt. "We zijn nog op zoek naar 300 mensen die een meter pinda's willen rijgen. Of 150 mensen die twee meter willen rijgen. Of 75 mensen die vier meter willen rijgen", rekenen de medewerkers van de Veldschuur voor. "We kunnen dus nog wat hulp gebruiken. Wie helpt ons met de laatste meters?"
Tot en met 28 januari kunnen mensen op diverse plaatsen hun geregen pindasnoeren coronaproof inleveren. Er zijn een aantal vrijwilligers die buiten voor hun huis een mandje of bakje aan de weg hebben klaar staan. De inleverpunten voor de pindaslingers zijn te vinden op de website van de Veldschuur, veldschuur.net. Daar is ook een aanmeldingsformulier te vinden.
Bij de Veldschuur staat ook een mand bij de baanderdeur waar mensen de pindaslingers in kunnen doen. Die mand wordt dagelijks geleegd.

"Helaas kunnen we bij het ophangen van de langste pindaslinger geen mensen uitnodigen", schrijven medewerkers.

"Maar we maken een leuk filmpje en uiteraard kunt u een wandeling maken langs het laarzenpad waar de pindasnoer wordt opgehangen."