Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Beheerder ‘t Olde Staduus bedreigd, bestuur doet aangifte van vernieling

Algemeen

GENEMUIDEN – Een beheerder van ’t Olde Staduus is op Oudejaarsdag bedreigd door jongeren. Dat schrijft het bestuur van de Stichting ‘t Olde Staduus, dat overigens aangifte deed van vernielingen, in een persbericht. 

 “Tijdens het carbidschieten kwamen jongeren het bordes op en wilden zij daarvandaan gaan schieten. Daarbij negeerden zij de afzetting”, schrijft het bestuur. “De beheerder die dit wilde voorkomen, werd bedreigd. Op een later tijdstip werd een dranghek tegen de toegangsdeuren op de begane grond van het pand gegooid, zodat de deur ernstig beschadigd is en het slot onbruikbaar werd.”

Ook werden drie stoelen van een tuinset verbrand, een vierde raakte ernstig beschadigd. Daarnaast werd er een prullenbak in brand gestoken. 

“Iedereen die gegevens kan verschaffen over dit ontoelaatbare gedrag en de veroorzakers van deze vernielingen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie”, zegt het bestuur. Dat kan via 0900-8844. Er is ook een mogelijkheid om anoniem te melden, via 0800-7000

Het bestuur vindt het ontoelaatbaar dat een beheerder van ‘t Olde Staduus wordt bedreigd terwijl hij zijn werk doet. “Verder betreuren wij het bijzonder dat een gebouw dat bestemd is voor alle inwoners van Genemuiden, en dat beheerd en in stand wordt gehouden door vrijwilligers, op deze manier wordt beschadigd”, besluit het bestuur.

Enrico Kolk