De rotonde staat vol spandoeken
De rotonde staat vol spandoeken Foto: Enrico Kolk

Vier spandoeken op rotonde voor feliciteren jubilerende burgemeester

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Vandaag is Eddy Bilder op de dag af tien jaar burgemeester van Zwartewaterland. Ondernemerskring Genemuiden (OK) wilde dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan en plaatste vier spandoeken op de rotonde bij het industrieterrein van die plaats. Daarop worden felicitaties uitgebracht aan de burgervader

“We zijn heel blij met onze burgemeester, vooral omdat hij begrijpt wat een goed draaiend ondernemersklimaat betekent voor een gemeente als Zwartewaterland”, zei voorzitter Berthran Selles van OK onlangs al tegen De Stadskoerier. “Hij kent het belang van de ondernemers. Maar ook de gemeente zelf, de wethouders en de raad.”

Bilder is de langstzittende burgemeester van Zwartewaterland. Hij trad op 14 januari 2011 aan als opvolger van Arco Hofland, die tussentijds was opgevolgd door Jaap van Dijk en later Wolbert Meijer als waarnemend burgemeesters. De eerste burgemeester van de gemeente, Tin Plomp, oefende het ambt vier jaar uit, Hofland vijf jaar. 

Daarmee is Bilder ook de eerste burgemeester die in Zwartewaterland die voor een tweede termijn ging. Afgelopen zondag stond hij in de intrededienst van ds. G.H. Molenaar nog stil bij het moment dat hij naar Zwartewaterland kwam. “Ik ben zelf ooit ook hiernaartoe verhuisd”, zei hij tegen de kinderen van de predikant. “En ik kan je vertellen dat het mij heel erg goed bevallen is.”

Enrico Kolk