Afbeelding
Foto: Jan van Kleef

Wethouder Knol raadt lezing over verlies van dierbare tijdens pandemie aan

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Die bibliotheek organiseert een gratis online lezing over hoe om te gaan met het verlies van een dierbare tijdens de coronapandemie. Die wordt gehouden op dinsdag 2 februari. “Voor mensen die kampen met onverwerkte rouw door corona is dit een echte aanrader”, zegt wethouder Gerrit Knol.

De lezing wordt gehouden door bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Lonneke Lenferink (Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht).

Wethouder Knol is enthousiast over de lezing. “Het is een uniek aanbod van de Rijksuniversiteit. Ik zou zeggen: kamp je met negatieve gevoelens door corona, ga dan kijken. Wie weet is online hulp iets voor jou. De lezing sluit bovendien goed aan op de rest van het uitgebreide aanbod van coronanazorg in Zwartewaterland. Dat aanbod staat overzichtelijk op de website van de gemeente.”

Studie 

Tijdens de lezing wordt uitgebreid ingegaan op de individuele rouwbehandeling die de Rijksuniversiteit Groningen aan de inwoners van Zwartewaterland aanbiedt. “Je krijgt dan online cognitieve gedragstherapie, gericht op rouw na overlijden van een dierbare tijdens corona. Het programma doorloop je zelfstandig, zonder ondersteuning van een therapeut”, aldus de gemeente. De universiteit onderzoekt tegelijkertijd hoe effectief deze online hulpverlening is.

Informatie vinden over en het aanmelden voor dit onderzoek kan op www.rouwencorona.nl. De lezing is van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan door een gratis ticket te bestellen. Na aanmelding komt er een link in de mailbox om deel te nemen.

Aanbod nazorg

Zwartewaterland heeft een uitgebreid aanbod aan coronanazorg. Zo organiseren psychosociaal therapeut Klaartje Zwitser en welzijnsconsulent Monique Platel groepsgesprekken. Deze gesprekken, waarbij lotgenoten met elkaar in gesprek gaan, zijn laagdrempelig. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Klaartje Zwitser: info@klaartjezwitser.nl.

Welzijn Zwartewaterland heeft een Telefooncirkel. Vrijwilligers bellen wekelijks met alleenstaande zelfstandig wonende senioren in Zwartewaterland om te horen hoe het gaat. Deelname is kosteloos. Opgeven kan bij welzijnsconsulent Monique Platel: 06-20977785.