Deze Hasselter kappers knipten in december door tot het laatste moment.
Deze Hasselter kappers knipten in december door tot het laatste moment. Foto: Aangeleverd

Genemuider kappers tegen klanten: ‘Laten we met elkaar voorzichtig blijven’

Algemeen

GENEMUIDEN - De kappers mogen weer open. Niet op 2 maart, zoals verwacht, maar op 3 maart. De kappers in Genemuiden zijn er blij mee, maar roepen in een rondzendbericht de klanten op om voorzichtig te blijven.

“Wat zijn we blij dat we eindelijk weer open mogen en dat u uw haar weer mag laten knippen na al die weken”, schrijven ze. “Maar laten we met elkaar voorzichtig blijven. Juist op dit moment lopen de besmettingen in Genemuiden weer op.” 

De kappers vragen aan de klanten om zich daarom aan de regels te houden, zoals het desinfecteren van handen, het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand. “Ook wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat u zo veilig mogelijk geknipt wordt. Laten we er samen voor zorgen dat wij niet opnieuw moeten sluiten omdat iemand met klachten toch besluit naar de kapper te gaan.”

Een nieuwe sluiting is iets wat de kappers absoluut niet zien zitten. “U zult begrijpen dat wij na deze lange periode waarin we ons werk niet mochten doen, geen inkomsten hadden en buiten de meeste maatregelen van de overheids-steunpakketten vielen, hier niet op zitten te wachten.”

Ze vragen daarom aan klanten om, ook bij lichte klachten, thuis te blijven, een test te ondergaan en de afspraak bij de kapper te annuleren of te verzetten. “Maar bent u gezond en bent u toe aan een knip- en/of kleur behandeling, dan ontvangen wij u heel graag in een van onze salons. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we open kunnen blijven.” 

Het bericht is verstuurd door verschillende kappers uit Genemuiden: Kapsalon de Miente, Kim’s styling, Double Boost Hairstyling, Salon Inge, Miranda’s hairfashion, Kapsalon Patrica, Knip enzo, Hilona Halfwerk, Eline’s Haarmode, Harryella Hairstyling en Kapsalon Janet.