Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jongerenwerk gaat on tour met te pimpen bus

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – Het jongerenwerk van Welzijn MensenWerk heeft een bus op de kop getikt om nog meer zichtbaar te worden op straat en jongeren te ontmoeten. De bus wordt het hele jaar van 2021 ingezet en gaat vanaf deze week de eerste rondjes rijden.

Jongerenwerkers rijden gemiddeld twee à drie keer per week rond in Zwartewaterland om jongerengroepen en individuen op te zoeken. De bedoeling is dan dat de jongerenwerkers in gesprek gaan met de jongeren en samen met hen naar mogelijkheden, kansen maar ook problemen kijken.

Jongerenwerkers kijken dan samen met de jongeren waar zij in kunnen ondersteunen of doorverwijzen, mocht dit nodig zijn.

In de tijd van corona en het winterweer zijn er de laatste tijd minder jongeren op straat. Mariëlle Sallomons, jongerenwerker in Zwartewaterland, ziet echter wel de kans om zowel online als fysiek de komende periode weer meer jongeren te bereiken. “Ze hebben het zwaar door het vele thuiszitten, weinig beweging en weinig sociale contacten”, weet ze.

Bus pimpen

De bus, waarmee de jongeren opgezocht worden, is nu nog niet zo opvallend. Jongeren die dit leuk vinden, kunnen de bus echter elke week een beetje mooier maken. “De bus wordt door en met jongeren volledig gepimpt”, zegt Sallomons.

Een graffiti-artiest geeft jongeren een workshop. Daarnaast kunnen jongeren meedenken over hoe de bus eruit moet komen te zien.

Enrico Kolk