Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Virtuele Koningsloop voor hardlopers en wandelaars

Sport

Virtuele Koningsloop Hasselt
voor hardlopers
en wandelaars

HASSELT - Trainingsgroep het Zwartewater organiseert dit jaar de virtuele Koningsloop voor hardlopers en wandelaars. In de week van Koningsdag (zaterdag 24 april tot en met zaterdag 1 mei) kunnen deelnemers coronaproof op hun eigen moment een parcours lopen. De routes van 5, 10 en 21 kilometer (halve marathon) gaan langs mooie plekken in Hasselt en omgeving. De route van 21 km verbindt alle drie de plaatsen van Zwartewaterland met elkaar (deelnemers kunnen gratis met de veerpont).

Zowel hardlopers als wandelaars kunnen dit jaar deelnemen aan de (virtuele) Koningsloop. Naast de traditionele koningslooproute van 5 km door Hasselt, zijn er twee nieuwe routes van 10 km en 21 km uitgezet.

De 10 km gaat door Hasselt en Genne, langs de mooie kievitsbloemenvelden. De halve marathon is een echte Zwartewaterlandloop waarin Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis met elkaar worden verbonden. Deelnemers kunnen bij deze route gratis over de veerpont tussen Genemuiden en Zwartsluis. Alle drie de routes starten bij de Korenmolen de Zwaluw, nabij het clubgebouw van Trainingsgroep het Zwartewater.

Aanmelden voor de virtuele Koningsloop kan via www.koningsloophasselt.nl. Voor hardlopers en wandelaars zijn er verschillende opties: Inschrijving voor de 5, 10 of 21 kilometer, inschrijving voor de 5 of 10 kilometer met ondersteuning van een digitaal trainingsschema, inschrijving voor de 5 of 10 kilometer met ondersteuning van een digitaal trainingsschema en deelname aan een whatsappgroep met personal trainer en andere deelnemers.

Het is voor de derde keer dat Trainingsgroep Het Zwartewater een hardloopevenement virtueel aanbiedt. Vorig jaar konden mensen tussen 16 mei en 13 juni meedoen aan Hasselts Halve. De Oliebollenloop werd omgedoopt tot de virtuele 4EM.

Deelnemers van de Koningsloop kunnen na het lopen een printscreen van het resultaat opsturen naar info@koningsloophasselt.nl en ontvangen dan een goodie bag met onder andere een medaille.

Meer informatie over de virtuele Koningsloop op www.koningsloophasselt.nl

Gerard Meijeringh