Afbeelding
Foto: John van der Veen

Kennismaken met de wielersport bij Wielervereniging Noordwesthoek

Sport

HASSELT - Wielervereniging Noordwesthoek pakt de draad weer op in coronatijd. Met enige beperkingen is het voor de wielervereniging weer mogelijk om trainingen aan te bieden. Daarnaast heeft Wielervereniging Noordwesthoek een aantrekkelijk aanbod voor kinderen tot en met 14 jaar dit geen lid zijn van de club.

Op maandag- en donderdagavond kunnen jongens en meisjes tot en met 14 jaar weer trainen van 18.15 tot 19.15 uur. Dit gebeurt op evenemententerrein de Tippe in Staphorst.

Leden van 14 tot en met 17 jaar kunnen weer trainen op dinsdagavond- en donderdagavond. Deze trainingen starten om 18.15 uur en gaan van start vanaf de supermarkt aan de Buiten de Venepoort in Hasselt.

Voor leden ouder dan 17 jaar vinden de trainingen plaats op donderdagavond vanaf 19.15 uur op evenemententerrein de Tippe in Staphorst. Dit dient te gebeuren in groepjes van maximaal vier personen op een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter.

Bij gewijzigde coronamaatregelen past wielervereniging Noordwesthoek haar trainingen hierop aan. De actuele trainingen worden op de website van de vereniging gepubliceerd.

Wielervereniging Noordwesthoek wil gehoor geven aan de oproep van de overheid om sporten tijdens deze lastige periode zo laagdrempelig mogelijk en toegankelijk te maken voor niet-leden. Daarom biedt de vereniging de mogelijkheid aan jongens en meisjes tot en met 14 jaar die geen lid zijn om voor maar 10 euro de eerste drie maanden deel te nemen aan de trainingen. Voor dat bedrag schrijft de vereniging deelnemers in bij de KNWU, zodat iedereen verzekerd deel kan nemen.

Wielervereniging Noordwesthoek heeft enkele racefietsen te leen voor kinderen die niet de beschikking hebben over een eigen racefiets. Een valhelm is verplicht, dus jongens en meisjes moeten deze meenemen. Heb je geen valhelm, dan beschikt de vereniging ook over een aantal valhelmen die je kunt lenen.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op wvnoordwesthoek.nl. Dan zorgt de vereniging voor de verzekering, kijkt of er voldoende fietsen en helmen beschikbaar zijn en rekent op je komst.

Wist je dat Olympisch- en wereldkampioen Anna van der Breggen en Jumbo-Visma wielerprof Pascal Eenkhoorn hun jeugdopleiding bij wielervereniging Noordwesthoek hebben genoten? Of je net zo succesvol wordt als deze toppers is maar de vraag en ook helemaal niet het uitgangspunt. Bij wielervereniging Noordwesthoek kun je gewoon veilig op je eigen niveau genieten van de wielersport maar wie weet…….

Noordwesthoek wil sporten in deze tijd zo laagdrempelig mogelijk maken voor niet-leden.

Gerard Meijeringh