Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Politie druk in de weer met drankrijders

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De politie was er het afgelopen weekend maar druk mee: drankrijders. Drie mensen gingen in het paasweekend op de bon.

De eerste, op Goede Vrijdag, was een 42-jarige automobilist uit Apeldoorn. Hij werd, rond 21.45 uur, op de Hasselterdijk staande gehouden in verband met opvallend rijgedrag.

De politie onderwierp hem aan een alcoholtest en de uitslag daarvan was positief. “Hierop is de bestuurder overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek”, laat de politie weten. Daar blies hij 630 µg/l, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.

De tweede drankrijder volgde Stille Zaterdag. Een 43-jarige Genemuidenaar werd rond 23.30 uur staande gehouden aan de Kapberg. Ook hij bleek alcohol op te hebben en kreeg een boete voor het overtreden van de avondklok. Daarnaast werd hem een rijverbod opgelegd, hij blies 235 µg/l.

Een uur later, inmiddels Eerste Paasdag, zagen politieagenten een snorfiets rijden richting van de Zwolsesteeg. “Ineens was de snorfiets verdwenen. Bij het nader bekijken stond de bestuurder met zijn snorfiets verstopt in de bosjes”, vertelt de politie.

De 26-jarige bestuurder uit Genemuiden werd ook onderworpen aan een blaastest, die eveneens positief uitsloeg. Hij werd voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau en daar blies hij 535 µg/l.

Omdat hij een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook deze jongeman kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok.

Enrico Kolk