De testlocatie in Genemuiden
De testlocatie in Genemuiden Foto: Enrico Kolk

GGD-testlocatie verdwijnt morgen, stuk minder mensen positief getest

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De GGD-testlocatie op het Havenplein in Genemuiden wordt komend weekend weer afgebroken. Dat deelde burgemeester Eddy Bilder donderdagavond mee op ZwartewaterFM. “De cijfers zijn van dien aard dat het kan.”

In de afgelopen tien dagen waren er 42 mensen in Genemuiden die een positieve testuitslag kregen. In Hasselt waren dat er 16 en in Zwartsluis 18. Dat is fors lager dan in de week ervoor. “En toen was er al een beduidende daling”, vertelt Bilder. “We zitten landelijk weer in de middenmoot.”

In totaal lieten 711 mensen zich in de afgelopen week testen. Ook het percentage dat daarvan positief was, is gedaald. “Maar er zijn eerder lage cijfers geweest en toen is het ook ineens weer omhooggeschoten”, merkt de burgervader op.

Hij is er voorstander van dat de terrassen weer opengaan. “Dat is eigenlijk het collectieve gevoel van alle burgemeesters”, zegt hij. “En we hebben al ervaring opgedaan. Het beleid van vorig jaar heeft uitstekend gewerkt. De terrassen zijn zodanig in te richten dat het coronaproof is.”

Enrico Kolk