Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Veel animo voor virtuele Koningsloop

Sport

HASSELT - Burgemeester Bilder heeft zaterdag het startschot gegeven voor de virtuele Koningsloop. Acht jeugdleden van de organiserende Trainingsgroep Het Zwartewater liepen vervolgens de vijf kilometer. 

Vanwege de corona is er ook dit keer sprake van een virtuele editie. Tot en met zaterdag 1 mei kunnen mensen op eigen gelegenheid het parcours van 5, 10 of de halve marathon lopen. Inschrijven kon tot en met 23 april 18.00 uur. 

“We hebben 136 inschrijvingen. Vijftig voor de 5 kilometer, vijftig voor de 10 en 36 voor de halve marathon. Daar zijn we zeer tevreden mee. Onze virtuele Oliebollenloop trok 70 lopers. Nu hebben we behoorlijk meer deelnemers. Het is leuk dat er zoveel mensen meedoen”, aldus Erik Akkerman van de wedstrijdcommissie van Trainingsgroep Het Zwartewater.

Enkele minuten na de jeugdleden gingen ook nog twee volwassenen die zich hadden ingeschreven voor de virtuele loop van start. Dennis Brandenburg uit Steenwijk en Gert Jan Tichelaar uit Oldebroek liepen ook de 5 kilometer.”
(Een groter verhaal over de Koningsloop is komende week te lezen in De Stadskoerier Extra)


Afbeelding

Gerard Meijeringh