Afbeelding
Foto: Henk Poelarends

Tentoonstelling met oorlogstaferelen in Zwartewaterland reist weer langs scholen

Algemeen

HASSELT - Fotoclub Positief heeft een langs scholen reizende fototentoonstelling. Deze weken zijn de foto’s, over 75 jaar bevrijding Zwartewaterland, te zien bij Het Anker.

In het najaar van 2019 maakte de fotoclub een fotoboek over ‘75 jaar Bevrijding Zwartewaterland’. Samen met alle basisscholen in Zwartewaterland zette de club bijzondere gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in scène.

Dankzij medewerking van de gemeente konden de foto’s op zeven panelen worden afgedrukt, die als fototentoonstelling langs de scholen gingen. De coronacrisis zette een streep door een gedeelte van de planning van de reis langs scholen.

Maar nu de weken van herdenken aanbreken, is de tentoonstelling weer op pad. “Voor de leerlingen een prachtige gelegenheid om met de verhalen in aanraking te komen en ook hun eigen aandeel in het project te bekijken”, aldus leden van de club. “We hopen dat de expositie in de zomer/ najaar op meerdere locaties, zoals ook de verzorgingstehuizen, vertoond kan worden.” 

Ondertussen is het boekje met de negentien foto’s ook weer te koop. Fotoclub Positief biedt deze nu met korting aan bij ten Kate en bij Lokaal 5 in Hasselt voor 7,50 euro.

Enrico Kolk