De jeugd kreeg 's morgens techniektraining. 's Middags waren er diverse partijvormen.
De jeugd kreeg 's morgens techniektraining. 's Middags waren er diverse partijvormen. Foto: Henk Kuik

Tachtig enthousiaste deelnemers bij DESZ Voetbaldagen

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ heeft afgelopen vrijdag de DESZ Voetbaldagen afgesloten. De negende editie trok dit keer tachtig deelnemers en daar was de organisatie zeer content mee.

Want corona maakt alles anders. Dus ook een evenement als de DESZ Voetbaldagen. De organisatie hield uiteraard rekening met het coronavirus. Zo konden de deelnemers van tevoren hun kleding al ophalen en vond de lunch op diverse plaatsen plaats. De DESZ Voetbaldagen begonnen woensdag en waren goed voor drie dagen voetbalvertier op Sportpark Cingellanden.

Dit keer lag de organisatie van het voetbalspektakel in handen van Gerjan Kronenberg en Lars Visser. “Lars had de leiding in handen. Dat was een schoolopdracht. Ik begeleidde hem, ik was zijn mentor. Lars heeft het prima gedaan”, aldus Kronenberg. Om alles in goede banen te leiden waren er elke dag zo’n 25 vrijwilligers nodig.

Het was de negende editie van de DESZ Voetbaldagen. Het voetbalevenement is gericht op kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Voor een bedrag van 50 euro konden de jonge deelnemers drie dagen genieten van voetbalactiviteiten.

Voor dit bedrag kregen de deelnemers ook nog een volledig Hummel-tunue, een DESZ-dopper en drie keer een lunch. Iedere dag werd om 10.00 uur gestart met techniektraining. Na de lunch bestond het middagprogramma uit verschillende partijvormen.

Op de slotdag konden de deelnemers en begeleiders genieten van een heerlijke kroket of frikandel tijdens de lunch. 's middags werden er penalty's genomen op keeper Sem Boerhof.

De jonge voetballers kregen te maken met wisselende weersomstandigheden. Woensdag was het prachtig weer. Een dag later was het de gehele dag regenachtig en vrijdag was het heerlijk weer om te voetballen.

In de onderlinge competitie ging de winst in de onderbouw naar Fedde ten Berge voor Lucas Moorman en Maeson Hoekman. In de bovenbouw was Bryan Post de winnaar. De tweede plek was voor Boris de Jonge en de derde plaats was voor Joey Snijder. Rosa van Dijk (onderbouw) en Chieljan Bosch wonnen ieder de penaltybokaal. Na afloop kreeg iedere deelnemer een deelnamecertificaat, een DESZ-handdoek en een ijsje.

Kronenberg kijkt tevreden terug. “Alles is prima verlopen. Tachtig kinderen hebben meegedaan. In coronatijd zijn we daar zeker tevreden mee. Twee jaar geleden hadden we negentig deelnemers, dus dit is heel netjes.”

Vorig jaar konden de DESZ Voetbaldagen door de coronamaatregelen niet doorgaan. Bij de negende editie leken de kinderen wel extra te genieten. "De kinderen waren allemaal heel enthousiast. Volgend jaar is de tiende editie. Daar willen we een bijzonder tintje aan geven. Dat moeten we nog wel nader uitwerken”, aldus Kronenberg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh