Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Voor een dichte deur: de bibliotheek is nog steeds dicht

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De bibliotheken in Zwartewaterland blijven voorlopig nog gesloten. Verschillende inwoners stonden voor een dichte deur.

“In het stappenplan dat de Rijksoverheid heeft opgesteld is in stap drie de opening van bibliotheken als ‘doorstroomlocaties binnen’ voorzien”, schrijft de bibliotheek in een persbericht. “Niet in stap twee zoals abusievelijk in veel media bericht wordt.”

De Rijksoverheid heeft bibliotheken indertijd gerangschikt onder de zogeheten ‘doorstroomlocaties’. De detailhandel, zoals boekhandels bijvoorbeeld, kennen een andere rangschikking en zijn in stap één geopend.

De overkoepelende landelijke vereniging is hierover intensief in gesprek met het ministerie van OCW. “Maar dat heeft vooralsnog niet opgeleverd dat bibliotheken eerder open mogen.” De bibliotheek baalt ervan en spreekt over ‘grote teleurstelling’. Nu zijn de bibliotheken alleen nog open voor de Afhaalbieb.

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de bieb via genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl of op een doordeweekse dag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch via 0522 – 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om alle vragen te beantwoorden.

Enrico Kolk