Afbeelding
Aangeleverd

Open haard kopen? Kijk eens naar een elektrische haard

Partnerbijdrages

Wanneer u van plan bent om een open haard aan te schaffen is het belangrijk om goed op een rijtje te zetten welke mogelijkheden er allemaal zijn. Tegenwoordig hoor je van allerlei positieve en negatieve berichten over de gashaard en houtkachel. Een houtkachel zou veel uitstoot hebben aan rookgassen en bij een gashaard is het onzeker of het huidige gasnetwerk wel blijft bestaan. Allemaal vragen die het revue passeren als u nadenkt over de aanschaf van houtkachel of gashaard.

De mogelijkheden van een elektrische haard

Maar heeft u weleens nagedacht over de derde variant open haard? De elektrische haard. De elektrische haard van nu heeft zo’n realistisch en sfeervol vlambeeld dat deze haast niet meer van echt te zijn onderscheiden. Daarom is de elektrische haard een volwaardig alternatief met uitzonderlijke mogelijkheden. 

De elektrische haard is voor iedereen die houdt van sfeer en gezelligheid. Deze haard voegt daardoor het hele jaar wat toe aan uw woning. Het vlammenspel zorgt voor een ongekende lekkere sfeer op de plek die u maar wilt. Of het nu op de vijfde verdieping van een appartementencomplex is of in een 19e -eeuwse woonboerderij. De elektrische haard past zich feilloos aan iedere omgeving aan. 

Duurzame en milieuvriendelijke haard

Een elektrische sfeerhaard staat bekend als milieuvriendelijke haard. Immers er is geen gas of hout voor nodig om het vuur te laten branden. Deze haard stoot geen CO2 of fijnstof uit en het duurt geen tijd voordat het vuur lekker brand. Met één druk op de knop brandt het vuur en met eenzelfde druk op de knop staat het vuur weer uit. Wachten tot de kachel is afgekoeld is met een elektrische haard niet nodig.

Creëer uw eigen haard opstelling

Met een elektrische sfeerhaard vrijstaand creëert u op een eenvoudige manier een prachtige haardopstelling. Het ene model haard is daarvoor meer geschikt dan het andere model. Een elektrische haard vrijstaand is bijvoorbeeld niet geschikt voor een opstelling met tv kast, meubel of cinewall. Een inbouw elektrische haard is de haard die het mogelijk maakt om een prachtige opstelling te creëren. Bijvoorbeeld een tv meubel met sfeerhaard of cinewall met haard behoren tot de mogelijkheden. 

Wanneer u over wilt gaan tot de aanschaf van een elektrische haard dan is er nog een aspect om rekening mee te houden. Wilt u een open haard die bedoeld is als warmtebron of als sfeerverwarming? De elektrische haard is niet geschikt als warmtebron, dan kiest u toch echt voor een houtkachel of gashaard. Maar is de warmte ondergeschikt en gaat het om extra sfeer en gezelligheid? Laat u dan verrassen door de zeer innovatieve elektrische haard!