Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Apetrotse Harrie Rietman is blij met start reconstructie Veerpoort

Algemeen

HASSELT – Apetrots is ‘ie. Eigenlijk kan wethouder Harrie Rietman z’n geluk niet op. Vanmiddag kreeg hij uit handen van Albert Corporaal, voorzitter ad interim van het Hasselter Mannenkoor, symbolisch een set afgebikte stenen. Die worden gebruikt bij de ‘wederopbouw’ van de Veerpoort.

Nouja, wederopbouw. “Hij wordt niet in oude luister hersteld, het is een reconstructie”, verduidelijkt de wethouder. Maar blij is hij er desalniettemin wel mee.

“Dat geldt ook voor Genemuiden, Zwartsluis en de Kamperzeedijk”, licht hij toe. “Je gaat de komende tijd zien dat we allerlei dingen aanpakken. En elke keer dat er iets gebeurt ben ik apetrots op onze gemeenschap die dit mogelijk maakt. Het heeft miljoenen gekost en daar plukken we nu de vruchten van.”

De gemeenschap krijgt dit keer letterlijk vorm in het Hasselter Mannenkoor. Maandenlang bikten de mannen van dat koor stenen die overbleven bij de reconstructie van de Kaai in Hasselt. Een verdienmodel dat eigenlijk uit nood geboren was.

Want corona kwam en het koor moest stoppen met de repetities en optredens. Maar de vaste lasten liepen wel door en daar moest geld voor gevonden worden. Dat vonden ze bij de gemeente, maar voor wat hoort wat.

Meer lezen? Komende woensdag in De Stadskoerier Extra is een uitgebreid artikel over dit onderwerp te lezen.

Enrico Kolk