Afbeelding
Beeld: Gemeente Zwartewaterland

OVG en Veerpoort dit weekend op landelijke televisie

Algemeen

GENEMUIDEN/HASSELT - RTL Z besteedt komend weekend aandacht aan de ‘nieuwe’ Veerpoort in Hasselt en het werken daaraan door leerlingen van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).

De in Genemuiden gemaakte opnames worden uitgezonden in het programma ‘Doe maar duurzaam’. Freddie Buitenhuis, directeur van OVG, vertelt daarin over het ontstaan en de werking van OVG.

“We hebben een heel duurzaam concept”, licht hij toe. “Want we bestaan al 38 jaar.” Claudi Schuurman, directeur van Groothuis Bouwgroep, vertelt in de uitzending hoe het leer-werktraject er in de bouw uitziet.

Dat het programma juist nu komt, zorgt voor een bijzonder tintje. De werkzaamheden aan de Veerpoort komen namelijk ook aan de orde. “Dat is een heel leerzaam project voor ons”, merkt Buitenhuis op. Twee leerlingen van OVG werken inmiddels volop aan de poort. Na de zomer gaat een derde leerling het team versterken. De leerlingen zijn enthousiast over het programma, weet Buitenhuis. “Ze vonden het hartstikke leuk. En ze zijn eigenlijk ook wel gewend dat er bij ons af en toe een filmpje of een foto gemaakt wordt.”

De uitzendingen zijn te zien op zaterdag 12 juni van 17.30 uur tot 18.00 uur, zondag 13 juni van 16.30 uur tot 17.00 uur en maandag 14 juni van 7.30 uur tot 8.00 uur.

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant