Rene Bosman (l) en Olaf Prins met hun diploma’s
Rene Bosman (l) en Olaf Prins met hun diploma’s Foto: Aangeleverd

Leden Trainingsgroep Het Zwartewater Geslaagd als looptrainer

Sport

HASSELT - Rene Bosman en Olaf Prins, twee Hasseltse hardloopleden van Trainingsgroep Het Zwartewater (THZ) hebben vorige week met succes hun diploma voor Looptrainer behaald bij Start2Move in Zwolle.

Bosman en Prins zijn nu gekwalificeerd om zelfstandig looptrainingen te verzorgen. Door hun kennis van de verschillende loopsportonderdelen kunnen ze goede individuele begeleiding geven aan de leden van de trainingsgroep. Deze begeleiding is op het vlak van looptechniek, opbouw van de training, warming-up/cooling-down, het toepassen van verschillende trainingstechnieken en het werken met trainingsschema’s (hartslagmeters). Hierdoor kunnen (startende) lopers gericht aan een doel werken met een minimale kans op blessures. Daarnaast was het deskundig en veilig begeleiden van loopgroepen ook een van de belangrijke thema’s.

De komende tijd zullen meer THZ-leden deze training gaan volgen, waarmee de organisatie verder uitbreidt in trainingscapaciteit en professionaliteit. Ook interesse om je fitheid te verbeteren door middel van de loopsport? Kijk op www.trainingsgroephetzwartewater.nl


Gerard Meijeringh