gezin Paas
gezin Paas

Kledingverkoop in IJsselmuiden voor MAF-piloot uit Genemuiden

Ingezonden Ingezonden

Arjan Paas (MAF) vormt noodzakelijke schakel voor hulpverleners

In Papoea Nieuw Guinea (PNG) is het pilotengezin Arjan en Aartje Paas gestationeerd. Arjan vliegt voor de MAF (Mission Aviation Fellowship) die door de lucht hulpgebieden weet te bereiken die dat over de weg vaak niet (meer) zijn. Om Arjan in de lucht te houden, worden er acties georganiseerd zoals een kledingverkoop. Vanaf woensdag 22 september kan iedereen terecht aan de Oosterholtseweg 20a om kleding te kopen en te brengen en zo het werk van MAF mogelijk te maken.

IJsselmuiden
Woensdag 22 september opent de MAF-winkel aan de Oosterholtseweg 20a om negen uur ’s morgens. Daarna zal de winkel vier weken lang een aantal dagdelen open zijn. Het kledingcomité van de TFC heeft weer veel tijd gestoken in de samenstelling van een uitgebreide collectie. Meer kleding blijft altijd welkom. Dat kan ingeleverd worden bij een bezoek aan de winkel.
De TFC van Arjan Paas vraagt iedereen nog even te wachten met de najaarsinkopen. Daarvoor is iedereen over twee weken welkom in IJsselmuiden. Om hulp aan mensen in lastig bereikbare gebieden mogelijk te maken door in PNG Arjan Paas en zijn gezin niet aan de grond te laten zitten.

Onmisbaar
MAF is onmisbaar voor meer dan 2000 (hulp)organisaties wereldwijd. Met hun ruim 130 vliegtuigjes, verspreid over 30 landen in de wereld, vormt MAF een noodzakelijke schakel tussen hulpverleners en hulpgebieden.
Vaak zijn de armste streken, of door rampen geteisterde gebieden, niet (meer) te bereiken door ontbrekende (begaanbare) wegen. Of de wegen zijn te gevaarlijk door (oorlogs)geweld. Waar andere (hulp)organisaties moeten stoppen, heeft MAF vaak nog wel mogelijkheden

Kledingverkoop
Arjan Paas vliegt onbetaald voor de MAF. Een zogeheten ThuisFront Commissie (TFC) onderhoudt hem en zijn gezin. Om Arjan in de lucht te houden, is er veel geld nodig. Hieraan dragen sponsoren bij en organiseert het TFC inzamelingsacties.
Voor de 25e maal wordt er weer een kledingverkoopactie gehouden. Deze worden gewoonlijk druk bezocht en vormen steeds weer een groots gebeuren. Dat belooft het ook dit jaar te worden want er is veel en prima eigentijdse kleding binnengekomen: zowel heel veel nieuwe als niet van nieuw te onderscheiden gebruikte kinder- en dames- en herenkleding, waaronder ook veel merkkleding.

Afbeelding