Afbeelding
Aangeleverd

Wat zijn belangrijke items voor je ochtendritueel?

Partnerbijdrages

Het is heerlijk om de dag goed te beginnen. Toch? Het is belangrijk dat je lekker uitgeslapen bent en zin hebt om een nieuwe dag te beleven! Wat daarbij kan helpen is door een fijn ochtendritueel te ontwikkelen. Zo kun je even lekker wakker worden en jezelf opfrissen voordat de werkdag begint. Maar hoe bouw je een goed ochtendritueel in? En wat draagt dan bij aan een fijn ochtendritueel? Wij hebben een aantal dingen op een rij gezet.

Rek en strek!

Als je lang in bed hebt gelegen, dan zijn je spieren stijf. Dat is heel logisch, maar daarom wel goed om ze even helemaal los te schudden! Probeer je ochtend te beginnen met wat rekoefeningen. Zo stroomt het bloed weer door je lichaam en voelt je lichaam energiek aan.

Leg je telefoon weg

Wat veel mensen doen, is gelijk op de mobiele telefoon kijken. Probeer dit niet te doen ’s ochtends! Helemaal als je de hele dag al naar een beeldscherm kijkt, is het verstandig om je ogen in de ochtend even niet te belasten hiermee. Leg je telefoon dus weg en kijk er pas naar als je onderweg naar werk gaat of de laatste vijf minuten voordat je van huis vertrekt.

Douche of opfrisbeurt?

Wil je in de ochtend douchen? Dat is een goed begin! Het is een ideale manier om goed wakker te worden. Je lichaam wordt enorm geprikkeld door het stromende water. Nog gezonder is om de douchebeurt af te sluiten met een paar minuten koud water. Dit zorgt voor een betere bloedsomloop en je voelt je daarna als herboren!

Zit er comfortabel bij

Heb je een luie ochtend of ga je eerst altijd ontbijten voordat je onder de douche stapt? Zorg er dan voor dat je een lekkere badjas hebt. Het is zo comfortabel om zo’n lekker stofje om je lijf te hebben. En er zit echt een verschil tussen badjassen, de een is gewoonweg luxer dan de ander. Badjassen badgoed is echt een goed idee.

Helemaal zen

Als je echt op zoek bent naar een zen moment in de ochtend, probeer dan een meditatiemoment in te plannen. Al is het voor een paar minuten, je kunt je helemaal herboren en rustig voelen na een fijne meditatie. Neem hiervoor even wat van je tijd, geef de plantjes water en geniet van de rust. Je kunt ook eventueel muziek of een begeleidende meditatie opzetten.

Makkelijk te integreren

Dit zijn een aantal voorbeelden van rituelen die je kunt plannen. Zo start je de dag fris en zorg je ervoor dat je lichaam helemaal klaar is voor een nieuwe dag! Met een aantal makkelijke aanpassingen zit je er een stuk frisser bij en voorkom je dat je gelijk al heel veel prikkels binnenkrijgt. De kans is groot dat je genoeg prikkels de rest van de dag moet opvangen. Zorg goed voor jezelf en geef je lichaam dat beetje rust in de ochtend. Je zal zien dat het z’n vruchten afwerpt.