Afbeelding
Aangeleverd

Kinderkleden kopen, waar moet je op letten?

Partnerbijdrages

Als je een kinderkleed gaat kopen, dan is het handig om op een aantal dingen te letten. Want je moet uiteindelijk wel het beste kleed aanschaffen voor je kind! Of het nu gaat om een speelkleed of een sierkleed. Want welke kleuren kies je en welk materiaal eigenlijk? Het is handig om een aantal dingen te onthouden, zodat je het juiste kinderkleed aanschaft. Dan gaat het kleed veel langer mee en heeft dus je kind er langer plezier van!

Welk doel?

Welk doel heeft het kinderkleed? Is het een kleed voor de sier op de slaapkamer? Of wil je eigenlijk dat ze hierop gaan spelen? Dit moet je goed bedenken van tevoren, zo weet je in welke hoek je moet kijken. Een speelkleed heeft bijvoorbeeld vaak patronen op het kleed, een hele stad of een aantal wegen. Dan kunnen de kids met hun speelgoedauto’s op het kleed spelen. Ook kan het zijn dat je een kleed neerlegt, zodat ze iets zachts hebben om op te spelen.

Welk materiaal?

Materiaalsoort is altijd belangrijk bij het uitkiezen van een vloerkleed. Je hebt enorm veel opties en sommige materialen zijn wel of niet handig in bepaalde situaties. Zo is een wollen kleed altijd erg fijn, maar dit kan minder handig zijn met kids. Die knoeien wat sneller en dan is het lastig om het kleed schoon te maken. Dan zou deze naar de stomerij moeten, wat een dure grap kan zijn.

Als je een speelkleed voor de kids wil, neem dan een kleed dat van polypropyleen is bijvoorbeeld. Dit is een synthetische stof die heel lang meegaat! Het is een hele stevige vezel die wel tegen een stootje kan. Hij raakt dus niet snel beschadigd als de kids er met hun speelgoedauto’s overheen gaan.

Alle kleuren van de regenboog

De kleuren zijn daarnaast ook belangrijk. Je wil vast en zeker dat het matcht met de rest van de kamer? Het is handig om niet voor een lichte kleur te gaan, dit is erg besmettelijk en je zal deze dan vaak moeten schoonmaken. Kies liever voor een printje of een donkere kleur, zo zie je de vlekken niet zo snel!

Als je wel een licht kleed wil, dan is het handig om bijvoorbeeld te kiezen voor een katoenen kleed. Deze doe je makkelijk en snel in de wasmachine. Katoen kan heel vaak gewassen worden! Wel kan het zijn dat de vorm en de kleur er een beetje uitgaan.

En ben je er al een beetje uit wat je zou willen nemen? Let dus op het materiaalsoort, de kleur en het doel van het kleed. Dan heeft je kind er veel langer plezier van! Een tapijt voor kinderen kun je makkelijk uitzoeken, ook zie je hoe het kleed in een interieur ligt. Zo krijg je een beter beeld bij het kleed! En past het helemaal in de kinderkamer? Dan bestel je het kleed eenvoudig online.