Afbeelding
Luc Hoogenstein

Excursies naar leefgebied otters in De Wieden

Algemeen

REGIO - Natuurmonumenten organiseert in oktober excursies naar het leefgebied van de otter. Daarvan leven er ondertussen meer dan honderd van in Nationaal Park Weerribben-Wieden. In 2002 zijn de eerste otters uitgezet in De Wieden.

Deelnemers aan de excursies leren alles over het grote zoogdier dat van kop tot staart 1 -1,2 meter lang is. De gids vertelt over voedsel en gedrag van de otter en over de bijzondere comeback en wat er nodig was voordat de otters weer uitgezet konden worden.

Kijkend door de ogen van de otter zien deelnemers overal in de rietkragen fijne slaapplaatsen en geschikte plekken om aan land te gaan. Ook de markering van territoria met spraints (otterpoep) laat zich goed herkennen. De otters zelf doen pas ’s avonds hun ogen weer open en die laten zich dus tijdens de excursies niet zien.

Praktische informatie

Ga mee met een vaarexcursies door het leefgebied van de otter op 2,7,16,21 of 23 oktober. Voor wie liever wandelt is er op 2 oktober ook een excursie over het laarzenpad met trekpontjes. Meer informatie en aanmelden: www.nm.nl/dewieden/activiteiten.