Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Driemaster houdt ‘succesvolle’ sportdag

Algemeen

HASSELT - CBS De Driemaster hield afgelopen woensdag een sportdag in sporthal De Prinsenhof. De leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 konden allerlei atletiekonderdelen aflopen. 

Zo konden ze hoogspringen, verspringen en sprinten. “Het fenomeen sportdag lijkt steeds meer te verdwijnen in het onderwijs. Dit heeft vaak te maken met alle prioriteiten die scholen moeten stellen”, schrijft de school. CBS De Driemaster is echter van mening dat sporten een gezond lijf en een gezonde geest bevorderen. “Reden te meer om juist een sportdag tot prioriteit te maken.”

De dag stond al eerder in de planning maar daar stak corona de afgelopen jaren een stokje voor. “Het was nog even spannend of het nu wel door kon gaan, omdat de regenval verhinderde dat de buitenactiviteiten door konden gaan. Het belang van deze sportdag werd echter door de organisatoren hoog geacht, waardoor de buitenactiviteiten in aangepaste vorm binnen plaats konden vinden.”

De sportdag was een succes, volgens de school. “Er werd fanatiek gesport. Daarnaast was de beleving ook hoog. Voorbeeld hiervan waren de aanmoedigingen van de kinderen onderling. Er is deze dag veel sportief talent gezien. Dankzij de hulp van vele ouders was het een geslaagde sportdag die om een herhaling vraagt.”