Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

De Meente voert opnieuw mondkapjesplicht in en scherpt regels aan

Algemeen

GENEMUIDEN - In de Meente zijn de laatste tijd geen nieuwe coronagevallen opgedoken. Wel geldt er weer een mondkapjesplicht in het gebouw. Dat deelt het bestuur van Stichting de Meente mee.

“Gelukkig is het coronavirus de afgelopen weken (nog) niet geconstateerd binnen de muren van de Meente. Dit is geen vanzelfsprekendheid gelet op de situatie in Genemuiden”, schrijft het bestuur. 

“Zoals bekend is in de afgelopen dagen in Genemuiden een hoog aantal besmettingen geconstateerd. De kans is dan ook reëel dat het coronavirus ook weer de Meente binnenkomt. Wij willen iedere bewoner en bezoeker van zowel de Meente als de overige (aanleun)woningen oproepen om extra alert te zijn bij een bezoek en willen dan ook met klem vragen om de voorschriften na te leven.” 

De voorschriften zijn per direct weer aangescherpt. In de Meente geldt een mondkapjesplicht, ook op de gangen, voor bezoekers en personeel. Mensen krijgen geen toegang tot de Meente als zij een positief getest persoon in de directe omgeving hebben. 

“In de komende periode komt het eropaan. Laten wij er samen voor zorgen dat het coronavirus buiten de deur blijft en er hierdoor geen maatregelen hoeven te worden die onze bewoners beperken”, besluit het bestuur.

Enrico Kolk